16 maj 2016

Nya dynor till utemöblerna

Värmen har äntligen kommit och man har fått riktiga härliga sommarkänslor. Våren passerar med en rasande fart och sommaren tågar in.
Det stora vita täcke av vitsippor vi hade i skogen utanför köksfönstret är nu borta och allt är grönt. Men inte gör det något när nu syrénen, körsbärsträdet, häggen och äppelträden blommar för fullt.I höstas började jag med ett projekt som visade sig skulle ta mer tid än jag trodde och eftersom jag fortfarande är sjuk tar allt mer tid ändå.
Men nu börjar jag äntligen bli klar. Det handlar om renovering av utemöbler och dynor. Utemöblerna har ganska många år på nacken, de är slipade och omlaserade tidigare men nu ville jag måla dem med lite färg. Alla möbler är nu slipade och färdigmålade. Det var ett väldigt rofyllt arbete. Jag målade i flera dagar när det var som varmast ute, dock i skuggan på vår altan. Det var väldigt rofyllt. Här är en av stolarna innan jag började måla.

  
Nu har jag bara dynorna kvar. Att sy själva överdragen var inget större problem. Jag sprättade upp en gammal dyna och använde tyget som mall. Sedan återanvände jag passpoalsnörena på varje dyna och gjorde egna passpoaler med snedskuren bomullstyg och själva dynan.

 
Tyget hittade jag på rea på Stoff och Stil förra sommaren, även tyget till passpoalerna köpte jag där. Så i stället för att köpa nya dynor för 4000:- (vi har extra breda utemöbler) så kostade allt bara 430:-
Den jobbiga biten återstår nu och det är att sy fast tyget i själva dynan alltså sömmen som markerar sits och rygg samt de fyra små infästningarna i ryggen. Eftersom jag inte har en sådan stor maskin som kan sy i tjocka dynor så måste jag göra allt för hand och det tar tre timmar med varje dyna och sedan har man rejält ont i fingrarna. Men två är klara, bara tre kvar.
Tyvärr glömde jag ta kort på dynorna som de såg ut innan, men de var väldigt slitna, mycket solblekta och en hel del hål i tyget. Färgen på dynorna var då var grå, gul och blå.

 Under dessa dagar jag målat ute har det gått åt mycket vätska och många pauser, det var riktigt varmt där ett tag. Efter ett tag hittade jag även en radio som jag kunde koppla upp telefonen mot så jag kunde få lyssna på riktigt bra musik. Då jag just nu även är buzzador för abonnemanget Hallon stor #hallonbuzz #hallonstor #buzzador passade jag på att använda den surfen till att streama musik till radion och det fungerade kanon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar